Roetfilter verwijderen

Naast roetfilter reinigen kunnen wij u ook een alternatief bieden voor deze problematiek. Door een softwarematige aanpassing te leveren kunnen wij het roetfilter permanent verwijderen. Problemen betreffende het roetfilter systeem zijn hiermee definitief opgelost! 

 

Hoe werkt roetfilter verwijderen?

Met het roetfilter verwijderen wordt er een softwarematige aanpassing gerealiseerd in het motor managementsysteem van het voertuig. Hiermee wordt het automatische schoonbranden van het roetfilter (ook wel regeneratieproces genoemd) uitgeschakeld. 

Roetfilter verwijderen gaat in combinatie met de noodzakelijke montagewerkzaamheden, waarbij het binnenwerk wordt leeggehaald en weer wordt terug geplaatst. Alles blijft voor het oog verder origineel maar u lost problemen omtrent dit systeem hiermee definitief op. Hiermee biedt Autobedrijf Steyger BV de oplossing voor uw roetfilter problemen! 

 

Voordelen van roetfilter verwijderen/uitschakelen

  • Problemen richting toekomst worden op deze manier uitgesloten. 
  • Een mindere belasting van motor en aandrijflijn, zeker bij problemen.
  • Oliepeil stijging en/of verdunning (wat veroorzaakt wordt door overmatige regeneratie) is verleden tijd.
  • Het DPF verwijderen is vaak aanzienlijk goedkoper ten opzichte van vervanging.

 

Kenmerken van roetfilter problemen

Voordat het roetfilter verwijdert wordt zal er een uitgebreide diagnose worden verricht, om te zien of het hier daadwerkelijk gaat om roetfilter problemen. Roetfilter problemen gaan vaak gepaard met diverse kenmerken zoals een DPF storingslampje, buitensporig roken, een stijgend oliepeil, inhouden of stoten van de motor, of zelfs een noodloop programma. 

 

Kortom, wacht niet te lang en laat vroegtijdig het roetfilter controleren. Voorkom storingen en problemen en laat u goed informeren omtrent de mogelijkheden van uw voertuig.