APK

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van de auto waarbij gekeken wordt naar verkeersveiligheid en milieu. De APK wordt uitgevoerd door een gecertificeerd keurmeester. Aan het eind van de keuring bepaald de keurmeester het resultaat: een auto kan worden goedgekeurd, maar ook afgekeurd. Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is. Een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt. Daarom wordt een APK door garagebedrijven vaak gecombineerd met een onderhoudsbeurt.

 

De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) houdt toezicht op de APK in Nederland. Elke goedgekeurde auto moet door het erkende autobedrijf bij de RDW worden afgemeld. De RDW voert op basis van deze afmeldingsprocedure steekproeven uit. APK-keurmeesters moeten elke twee jaar een herhalingsexamen afleggen, zodat ze altijd up-to-date zijn.

 

Milieu en veiligheid

 

De APK is belangrijk voor de verkeers-veiligheid en ter bescherming van het milieu. Tijdens deze keuring worden onder andere veiligheid en uitstoot van uitlaatgassen gecontroleerd. Ook worden het uitlaatsysteem, de remmen, de banden en de verlichting van uw auto gecontroleerd. Wij zijn een door het RDW erkende keuringsinstantie. 

 

Moderne auto's

apk 3.jpg

 

Gelukkig zijn de moderne auto's kwalitatief uitstekend en minder onderhoudsgevoelig dan vroeger. Vaak voldoet één APK Keuring en één grote onderhoudsbeurt per jaar uitstekend. 

 

Wilt u een APK-keuring uit laten voeren aan uw auto? Neem dan contact met ons op via de contactpagina. Wij staan u graag te woord. Een afspraak maken kan ook digitaal, geeft u wel altijd een telefoonnummer op waaronder u op de gewenste dag van reparatie te bereiken bent, want wij repareren nooit zonder uw uitdrukkelijke toestemming!

 

Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden?

 

U kunt zien op het keuringsbewijs tot wanneer uw auto APK gekeurd is, maar dit kunt u ook gemakkelijk controleren via de website van de RDW. Klik dan hier.

Als u bij ons in het systeem opgenomen bent, mag u uiteraard bellen, zodat wij dat in een oogopslag kunnen zien voor u.