Airco-Service

Een goed werkende airco in uw auto voorkomt het beslaan van uw voorruit en zorgt in de zomer voor een koele auto. Op deze manier kunt u in alle omstandigheden ontspannen en veilig blijven rijden. De interieurfilters houden schadelijke stoffen zoals pollen, roet, stofdeeltjes en onaangename geurtjes tegen, zodat de lucht in uw auto schoon en fris blijft. 
Uw airco heeft onderhoud nodig om zijn werk goed te kunnen blijven doen. Laat ons daarom regelmatig uw airco controleren. Een schoon interieurfilter zorgt voor minder vuilafzetting op de ventilator, de verwarming, het dashboard en de voorruit en dus voor schone en zuivere lucht in uw auto.
Maak daarom vandaag nog een afspraak en laat uw airco en interieurfilter nakijken!
 

12 AIRCO-TIPS:

 

TIP 1. 

auto-airco-3.jpg

Regel periodieke controles. Neem het onderhoud van uw auto-airco en de tussentijdse controles op in de periodieke onderhoudsbeurten. Laat uw airco in ieder geval één keer per jaar controleren.

TIP 2. 

Gebruik de airco bewust. Gebruik de airco alleen als het echt nodig is. Zet hem dus uit zodra de auto op temperatuur is.

TIP 3. 

Zet de airco één keer per week een paar minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en onaangena
me geurvorming door condens-, bacterie- en schimmelvorming in het systeem.

TIP 4. 

Zet voor vertrek deuren of ramen open. Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open. De grootste warmte kan dan weg en de auto is sneller koel. Of rij even kort met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Schakel de airco alleen in wanneer de auto niet koel genoeg wordt. Hierdoor vermindert u het energieverbruik.

TIP 5. 

Zet de airco niet te koud. De overgang tussen binnen en buiten is anders te groot. Een te koude airco geeft daarnaast ijskoude luchtstromen en zorgt daarmee vaak voor verkoudheden. Als de auto 'climate control' heeft, wordt automatisch zo snel mogelijk de gewenste temperatuur bereikt zonder bovenstaande koude luchtstromen.

TIP 6. 

Gebruik van de airco bij regen of in de winter. Schakel uw airco ook kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt dan sneller uit de ruimte gehaald.

TIP 7. 

Zet de airco uit voor de motor uitgaat. Schakel de installatie enkele minuten voordat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en onaangename geuren.

TIP 8. 

Voorkom verstopping van uw airco. Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.

TIP 9. 

Maak de airco schoon. Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airco waarschijnlijk beschimmeld. Dit is slecht voor uw gezondheid. Laat de airco dan door ons professioneel reinigen.

TIP 10. 

Zet de airco uit bij extra verbruik. Airco's gebruiken brandstof en kosten motorvermogen. Pas dus op met het gebruik. Moet uw auto hard werken (bij het trekken van een caravan of in de bergen), zet de airco dan uit. Dit scheelt brandstof.

TIP 11. 

Lees het instructieboekje van uw airco. Lees aandachtig uw instructieboekje door over het juiste gebruik en onderhoud.

TIP 12. 

Schrik niet van een plasje onder uw auto. Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto's met een airco. Dit is condenswater; daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.