APK

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van de auto waarbij gekeken wordt naar verkeersveiligheid en milieu. De APK wordt uitgevoerd door een gediplomeerd keurmeester.  Die elke twee jaar een herhalingsexamen moet afleggen hiervoor. Aan het eind van de keuring bepaalt de keurmeester het resultaat: een auto kan worden goedgekeurd, maar ook afgekeurd. Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt. Daarom wordt een APK door garagebedrijven vaak gecombineerd met een onderhoudsbeurt.

De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) houdt toezicht op de APK in Nederland. Elke goedgekeurde auto moet door het gediplomeerde autobedrijf bij de RDW worden afgemeld. De RDW voert op basis van deze afmeldingsprocedure steekproeven uit. APK-keurmeesters moeten elke twee jaar een herhalingsexamen afleggen, zodat ze altijd up-to-date zijn en hun technische kennis goed bijhouden.

 

Milieu en veiligheid

 

De APK is belangrijk en nuttig voor de verkeers-veiligheid en ter bescherming van het milieu. Tijdens deze keuring worden voornamelijk veiligheid en uitstoot van uitlaatgassen gecontroleerd. Zo worden onder andere uitlaatsysteem, remmen, banden en de verlichting van uw auto gecontroleerd. Wij zijn een door het RDW erkende keuringsinstantie. 

 

Moderne auto's

apk 3.jpg

 

Gelukkig zijn de moderne auto's kwalitatief uitstekend en minder onderhoudsgevoelig dan vroeger. Vaak voldoet één APK Keuring en één grote onderhoudsbeurt per jaar uitstekend. Bij Autobedrijf Steyger is het extra aantrekkelijk om de APK Keuring te combineren met de jaarlijkse grote onderhoudsbeurt. Bij een combinatie voeren wij de APK Keuring namelijk altijd GRATIS voor u uit. U bespaart zo tijd en geld! U kunt natuurlijk bellen om een afspraak te maken (071 576 5555), maar het kan ook digitaal, geef wel altijd een telefoonnummer op waaronder u op de gewenste dag van reparatie te bereiken bent, want wij repareren nooit zonder uw uitdrukkelijke toestemming!

 

Wilt u een APK-keuring uit laten voeren aan uw auto? Neem dan contact met ons op via de contactpagina. Wij staan u graag te woord. 

 

Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden?

 

U kunt zien op het keuringsbewijs tot wanneer uw auto APK gekeurd is, maar dit kunt u ook gemakkelijk controleren via de website van de RDW. Klik dan hier.

Als u bij ons in het systeem opgenomen bent mag u uiteraard bellen, zodat wij dat in een oogopslag kunnen zien voor u.